Adobe Premiere

Vi har börjat med dramaturgi på universitetet nu och shit! Jag har verkligen fastnat för det, så intressant! Det känns dessutom bra när våra lärare uppmanar oss att titta på så mycket film vi kan, bra läxor! :)
Nu håller vi i alla fall på med digital storytelling och gör individuella filmer för att träna på Adobe Premiere inför kampanjfilmen vi ska göra som grupparbete nästa vecka och 3 veckor frammåt. Spännande! Imorgon är det redovisning och jag har precis blivit klar med min film, i god tid dessutom - det märks när något är roligt ;)
 
Kanske kanske kommer min film upp här på bloggen framöver, om jag törs visa den :)
Kan ju i alla fall säga att jag nästan inte vill titta på mina bilder på skärmen här hemma nu efter att ha sett dem på en Mac, den skärmen var ju GRYM! Dock tor jag inte att jag skulle kunna jobba med en Mac, jag är van att kunna mixtra och greja med datorn, att gå in i olika mappar och ändra inställningar osv. En Mac känns mer som en ny bil, man vågar inte riktigt greja med den och den känns mer som ett skal som man inte kan bryta sig in i ;)
 

Skoter, del II

Här kommer fler bilder från skoter-åkningen. Denna gång är det lite mer actionbilder :)
 
 
 
 
Avslutar med det fantastiska snötäcket uppe på Granberget, så vackert!

Skoter, del I

I helgen var som sagt hela familjen utom lillebror iväg på skotersafari i Höljes i norra Värmland och självklart var kameran med. 
Var från början tveksam till att köra då jag tyckte att skotrarna var större än min egen gigantiska bil, haha! Men tillslut blev jag övertalad och det var ju faktiskt sjukt kul när man väl kom in i det. Dock var smärtan och träningsvärken i armar och rygg inte nådig efteråt!
 
Här kommer i alla fall en första del av bilderna som togs, detta var första gången jag fotograferade skoter så jag får nog säga att jag är mer än nöjd med många av bilderna, det var dessutom helt fantastisk natur där uppe.
 
 
 

Jag lever!

Ja som sagt, även om det är lite dålig uppdatering så lever jag, men som vanligt är det full rulle. Jag har varit sjuk sen i torsdags förmodligen influensa, som jag inte haft på många år, och jag är förtfarande ganska snuvig och tät. 
 
Igår kväll redigerade jag färdigt bilderna från helgens 50-års kalas och de ska levereras ikväll.
 
Just nu sitter jag och skriver en hemtenta som ska vara inne på måndag, så det är bara att börja kämpa på. Dock verkar det ändå vara en helt okej och till och med ganska rolig uppgift, vi ska tolka en reklamfilm ur ett semiotiskt och retoriskt perspektiv och vi har fått 3 stycken bra filmer att välja mellan.
 
I söndags blev vi dessutom hastigt och lustigt hundvakt. Sambons hund Lisa, som bor hos svärföräldrarna i vanliga fall, opererades för ett par veckor sedan så hon måste ha tratt och får inte lämnas ensam. Denna vecka var det ingen som hade möjlighet att passa henne så då fick vi ha henne här i lägenheten. Det passade bra eftersom det inte har varit några obligatoriska moment på universitetet.
 Då Lisa är en jakthund som i vanliga fall bor mitt ute på landet så är det tyvärr inte helt lätt att ha henne här, men det har gått långt över förväntan. Dels bor vi två trappor upp, så det blir ganska jobbigt och sliter en del på dom korta drever-benen och den långa ryggen. Dels är hon inte van allt liv och rörelse det blir i trapphuset när man bor ganne med två äldre damer som båda har hemtjänst. I början sprang hon till dörren så fort hon hörde någon öppna en dörr i trapphuset, vilket är minst en gång varje timme, gärna två. Dessutom är det ganska trångt för en lite klumpig drever med tratt i en liten tvåa.
Att gå ut med henne har gått långt över förväntan, sist hon var här låg hon i kopplet och höll på att slita av min arm, hon lyssnade inte alls när man sade till henne eller försökte kalla på henne. Hon är van att få gå lite dit hon vill, detta blir ju ett problem där vi bor eftersom hon inte är van att möta människor eller andra hundar när man går med henne, men hon har lyssnat SÅ bra och på 3 dagar har jag fått henne att gå fint i kopplet och lyssna på mig när vi går! Känns jättehäftigt eftersom jag egentligen inte har någon som helst hundvana från min uppväxt mer än från kompisars hundar.
 
Nu måste jag fortsätta med hemtentan, för även i helgen blir det fullfart, nu närmast skoteråkning i Höljes, vi åker ikväll så uppdateringen kanske blir lite sporadisk under helgen. :)

Julia, del II

Här kommer nästa omgång av bilder från porträttfotograferingen på fina Julia! 
 

Heldag!

Igår var det en riktig heldag! Började dagen med lite fotografering av sambons lastbil när han körde grus åt pappa. Fortsatte därefter dagen med 1,5 h fotografering av Nordmarkens hockeyklubbs första match, denna spelades i Årjäng mot Charlottenberg. Därefter fortsatte färden mot Karlstad och fotografering på ett 50-årskalas, jättekul!
 
Idag kommer dagen därför att bestå av bildredigering, några bilder har redan skickats iväg och nu börjar jag på nästa omgång. 
 
Här kommer i alla fall bilder från matchen! :)
 
 
 
 
 

Julia, del I

När vi tog bilderna för projektet passade vi på att ta några porträttbilder också, det var ett helt fantastiskt ljus ute! :) 
 
Här kommer första omgången:
 
 

Sjukling

Japp, nu har jag lyckats bli sjuk igen.. Igår orkade jag inte ens sitta vid datorn, satt i ca 10 minuter innan jag fick kravla mig iväg till sängen, haha!
 
Tänkte i alla fall ladda upp en bild från ett skolprojekt vi hade för ett tag sen, temat var de 7 dödssynderna och bilden skulle vi skapa genom foto och/eller i photoshop, jag valde att ta ett foto och sedan manipulera i photoshop och här är resultatet. 
 
 
Detta är min första manipulation i photoshop så jag är ganska nöjd, bilden är tänkt att symbolisera högmod

Utmaning!

Tre namn du går under:
1. Marielle
2. Marrie
3. Måria
 
Tre saker som skrämmer dig:
1. Gå ensam i mörker.
2. Att jag eller någon i min närhet ska få en svår sjukdom.
3. När en människa jag inte känner knackar på dörren.
 
Tre saker som är typiskt dig:
1. Alltid nogrann
2. Ganska lat
3. Glömsk på saker jag ska göra.
 
Tre av dina favoritartister:
1. John Fogerty
Resten varierar i rock'n'roll, blues/swing/jazz och rockabilly-genren, men just nu är
2. Big Maybelle
och
3. Rip Carson
stora favoriter

Tre sanningar:
1. Jag måste alltid veta vad klockan är om jag har bråttom eller exakta tider för när man ska äta eller hur länge någon ska vara borta även om jag inte har nytta av att veta det. Jag kan till exempel titta på klockan minst 4 gånger på en minut när jag väntar på bussen. Jag vet inte varför, det är som en dålig vana.
2. Jag älskar att debattera och jag går ofta väldigt djupt i det som engagerar mig. 
3. Jag kan ha svårt att spontant prata med nya människor, men det börjar bli bättre.
 
Tre av dina hobbys:
1. Fotografering
2. Jänkare och hela kulturen runt om
3. Teckna

Tre saker du verkligen verkligen vill ha:
1. En ny lägenhet där jag kan ha ett kontor
2. Nikon 70-200 f/2.8
3. Vår!

Tre människor som du utmanar:
Rebecca
Emelie
Linnea
 
 

Hmmmm

Helgen började sådär. Märkte igår kväll att jag glömt strömkabeln till datorn, som jag verkligen behövde den här helgen eftersom jag ska använda datorn på jobbet senare.. Så det var bara att knalla iväg till Teknikmagasinet och köpa en adapter, jag har väl spenderat 400 kr på bättre saker om man säger så...
 
Nu sitter jag och ska skriva lite universitetsuppgifter och jobba med lite bilder. Har märkt att det fattas bilder på hårddisken och jag kan inte för mitt liv komma på var de kan finnas, så det är bara att försöka gå igenom alla cd-skivor igen... 
 
Det för övrigt väldigt vackert ute just nu, snön ligger tung på grenarna och det är några få minusgrader. Det kommer att komma upp ett inlägg med lite mobilbilder på snön senare! :)
 
Så länge tänkte jag lägga upp bilder på en liten närkontakt jag hade förra helgen.
 
 

Båstnäs bilskrot!

Som sagt hittade jag en del i gömmorna, bland annat dessa bilder tagna 2011, på Båstnäs bilskrot!
 
 
 
 
 
 
 Follow on Bloglovin


RSS 2.0
Fotobloggar