Jag lever!

Ja som sagt, även om det är lite dålig uppdatering så lever jag, men som vanligt är det full rulle. Jag har varit sjuk sen i torsdags förmodligen influensa, som jag inte haft på många år, och jag är förtfarande ganska snuvig och tät. 
 
Igår kväll redigerade jag färdigt bilderna från helgens 50-års kalas och de ska levereras ikväll.
 
Just nu sitter jag och skriver en hemtenta som ska vara inne på måndag, så det är bara att börja kämpa på. Dock verkar det ändå vara en helt okej och till och med ganska rolig uppgift, vi ska tolka en reklamfilm ur ett semiotiskt och retoriskt perspektiv och vi har fått 3 stycken bra filmer att välja mellan.
 
I söndags blev vi dessutom hastigt och lustigt hundvakt. Sambons hund Lisa, som bor hos svärföräldrarna i vanliga fall, opererades för ett par veckor sedan så hon måste ha tratt och får inte lämnas ensam. Denna vecka var det ingen som hade möjlighet att passa henne så då fick vi ha henne här i lägenheten. Det passade bra eftersom det inte har varit några obligatoriska moment på universitetet.
 Då Lisa är en jakthund som i vanliga fall bor mitt ute på landet så är det tyvärr inte helt lätt att ha henne här, men det har gått långt över förväntan. Dels bor vi två trappor upp, så det blir ganska jobbigt och sliter en del på dom korta drever-benen och den långa ryggen. Dels är hon inte van allt liv och rörelse det blir i trapphuset när man bor ganne med två äldre damer som båda har hemtjänst. I början sprang hon till dörren så fort hon hörde någon öppna en dörr i trapphuset, vilket är minst en gång varje timme, gärna två. Dessutom är det ganska trångt för en lite klumpig drever med tratt i en liten tvåa.
Att gå ut med henne har gått långt över förväntan, sist hon var här låg hon i kopplet och höll på att slita av min arm, hon lyssnade inte alls när man sade till henne eller försökte kalla på henne. Hon är van att få gå lite dit hon vill, detta blir ju ett problem där vi bor eftersom hon inte är van att möta människor eller andra hundar när man går med henne, men hon har lyssnat SÅ bra och på 3 dagar har jag fått henne att gå fint i kopplet och lyssna på mig när vi går! Känns jättehäftigt eftersom jag egentligen inte har någon som helst hundvana från min uppväxt mer än från kompisars hundar.
 
Nu måste jag fortsätta med hemtentan, för även i helgen blir det fullfart, nu närmast skoteråkning i Höljes, vi åker ikväll så uppdateringen kanske blir lite sporadisk under helgen. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Follow on Bloglovin


RSS 2.0
Fotobloggar