Linus & Gizmo del II

Här kommer de sista bilderna på Linus & Gizmo för denna gång :)
 
 
 

Trööögt

Ja nu går det lite trögt igen, men med 5 timmar på bussen nästan varje dag, utom de dagar det är jobb, så blir det inte mycket tid över till bloggen tyvärr. Dessutom ägnas all ledig tid åt fotojobb och att få ihop min fantastiska bil och jag hinner knappt med mig själv. Idag har det varit full fart i nästan 16 timmar, med universitet, jobb och bussresor.
 
Några höjdpunkter i alla fall:
Jag har börjat titta på lägenheter och hittat ett par som ser lovande ut! :)
Tentan jag missade pga att jag var sjuk visade sig vara lättare än vad många trodde(?), därför känns det lite bättre tills jag ska göra den :)
Sommaren är här! Finns det något som gör en lyckligare? Vista Cruisern verkar vara ute innan helgen också :)
 
Imorn blir det ytterligare ett pass på universitetet, men sen ska jag inte göra mycket, känns som att ekorrhjulet bara snurrar fortare och fortare, lite som det här ungefär ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1VuMdLm0ccU
 
 
 

Linus & Gizmo del I

Här kommer några bilder jag tog för ett tag sen på två riktiga godingar, Linus och den stolta "storebrodern" Gizmo :)
 
 
 
 

Karlstad

Ja nu blev det lite dålig uppdatering igen, var bortrest över helgen utan dator.
 
Den nya kameran kom i alla fall i fredags, tillsammans med det nya objektivet. Jag är jättenöjd med kameran även om det såklart finns några minus, men objektivet är jag ännu nöjdare med, ett superobjektiv! Kommer att skriva mer utförligt om det när jag hunnit prova mer :)
 
Här är i alla fall några bilder tagna med Nikon D600 och Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 under helgen i Karlstad.
 
 
 
 
 
 

Idag

Idag har det varit dålig uppdatering, har varit i Karlstad på universitetet och pluggat nästan hela dagen och mot slutet av dagen, på väg hem från Karlstad bröt en riktig superförkylning ut..
 
Men imorn ska jag visa er den fantastiska soluppgången som var imorse, det har sina fördelar att bo vid sjön! :)
 
 

Förresten!

Glömde ju nästan säga, jag har äntligen beställt den nya kameran!! Med riktig tur har jag den den här veckan, annars kommer den nästa vecka :)
 
Efter lite beslutsångest vilket objektiv jag skulle välja till (eftersom jag måste sälja ett av objektiven) blev det tillslut såhär:
 
Nikon D600 - kamerahus
Tamron AF SP 28-75 f/2.8 - objektiv
Transcend CF 32GB 600x - minneskort
 
Hur bra var det inte att få den skatteåterbäringen?
 
Det här innebär att jag kommer att sälja min gamla D300 med objektivet nikon 35 mm f/1.8. Hör av er vid intresse.
 
 

Plugg plugg plugg

Varvar tentaplugg med hemside-arbete, därför är uppdateringen lite sporadisk. Men snart är äntligen hemsidan färdig att lanseras, ÄNTLIGEN!
 

Karlstad

Sitter på bussen mot Karlstad för ett pluggpass på unversitetet. Har ett gäng timmar kvar att spendera på buss idag.
 
Här kommer en vitsippe-bild ur arkivet.
 

Nero del II

Så himla fina!
 
 
 
 
 

Jobbar och sliter..

...med hemsidan! Har tänkt att publicera den innan helgen är slut, dock ofullständig, så bilder kommer att fyllas på i galleriet och prislistan kommer att uppdateras. 
 
Ett erbjudande för studenter kommer att komma upp i samband med lanseringen av den nya hemsidan, håll utkik på min facebook-sida för senaste nytt!
 

Nero I

Bland det roligaste som finns måste väl vara när man får möjlighet att fotografera så här söta små skapelser, fick en riktig sötchock!
 
Nero heter den här killen som fick stå framför kameran i måndags och det blev hur många bra bilder som helst! Här kommer ett första smakprov.
 
 
 

Vårfåglar del II

 
 
 
 
 
Här är andra och sista omgången med fågelbilder från senaste veckan, men d blir säkerligen fler framöver :)

Godmorgon!

Jag har, ganska nyss, börjat se mig om efter en ny kamera. Jag känner att min D300 inte längre uppfyller mina behov och att jag håller på att växa ur den. 
 
Kameran jag tittat på är en Nikon D600. Är det någon som har erfarenheter från denna? Skriv! Både bra och dåliga saker vill jag ha reda på!
 
Anledningen till att jag kikar på D600 är att jag gärna vill gå upp till fullformatare samt att jag vill kunna filma med kameran. Jag fick lite blodad tand efter inspelningen av kampanjfilmen, helt klart!
 
Dock kostar ju ändå en D600 lite pengar och jag hade bestämt mig för att spara ihop pengarna och köpa den lite längre fram, kanske till hösten eller till och med ännu senare. Därför kom skattebeskedet ganska lägligt nu och kamera-köpet ligger BRA mycket närmare! Tackar chefen för detta! :)
 
Men som sagt, åsikter om Nikon D600 tack! :)

Vårfåglar del I

Ja fåglar är ju, som jag nämnt förut, något jag tycker att riktigt roligt att fotografera! 
 
Nu har dom äntligen dykt upp igen och Elgerudsvägen kryllar av både hägrar, fasaner, starar och diverse småfåglar. Tyvärr har hägern bosatt sig på en annan plats skogen i år och flyger inte ut till sjön i viken bakom garaget utan tar en annan rutt och fasanen sitter hos grannen och äter överblivna fågelfrön, så dom har jag inte lyckats fånga än. Men det kommer ;)
 
Här kommer i alla fall lite nytagna bilder från senaste veckan
 
 
 
 
 
 
 

En liten förklaring

Ja, nu var det längesedan jag skrev här och det har sina randiga skäl och rutiga orsaker.
 
För det första var jag så fruktansvärt omotiverad och oinspirerad de sista kalla dagarna när man inte trodde att det skulle bli någon vår och det har varit mycket med universitet, hemsida och annat. 
Största orsaken till tystnaden är nog ändå att jag och pojkvännen gjort slut, ett tufft beslut som ändå känns rätt. Så nu har jag flyttat hem till mamma och pappa i Töcksfors och kommer att bo här över sommaren när jag ändå ska jobba här, ska börja titta efter lägenheter till hösten. 
 
Men nu ska jag försöka blogga på, motivationen för foto kom tillbaka tillsammans med alla fåglar och roliga fotojobb jag har fått göra det sista, otroligt kul! :)
 
(Kikade förresten på min statistikmätare och ni är fler här nu än när jag skrev förra inlägget, även om det gått en månad utan uppdatering)
 
 
 Follow on Bloglovin


RSS 2.0
Fotobloggar